GenelMuğla

Muhtar Söğüt, Gece Boyu Teyakkuzdaydı

Kargı Mahallesi Muhtarı Cafer Söğüt, Kaymakam Eyüp Fırat’ın verdiği talimat üzerine gece boyu mahalle sınırlarında bulunan ormanlık arazileri gezerek, olası yangın ihtimaline karşı teyakkuzda bulundu.

Son günlerde ülkemizin birçok noktasında orman yangınları meydana gelmesi nedeniyle Fethiye’de de Kaymakam Eyüp Fırat tarafından kırmızı alarm verildi.  İlçemizde herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için Kaymakam Fırat, jandarmanın ve emniyetin bütün personeli, vefa destek grupları, 352 paraşüt pilotu, 42 mahalle muhtarı,  her mahalleden 7-8 kişilik genç gurubu, milli eğitimden kamuya kadar araçlı tüm devlet memurlarına talimat verdi.

Kaymakam Eyüp Fırat’ın talimatı üzerine Kargı Mahallesi Muhtarı Cafer Söğüt de, beraberinde mahalle halkı ile birlikte, Kargı Mahallesi sınırlarında bulunan ormanlık arazilerde gece boyu gezerek, incelemelerde bulundu ve olası bir yangın riskine karşı teyakkuzda bulundu.

Akşamın ilk saatlerinden itibaren, sabaha kadar mahallesi sınırlarında bulunan ormanlık arazileri gezerek olası bir ihtimale karşı hazırlıklı bulunan muhtar Söğüt, “Malumunuz olduğu üzere ülkemizin bir çok noktasında büyük orman yangınları devam ediyor. Yangınların olduğu alanların hemen hemen hepsi de sahil bölgesi il veya ilçelerde. Sayın Kaymakamımız Eyüp Fırat, ilçemizde de ormanlık arazilerin çok olması sebebi ile ve hava sıcaklıklarının da yüksek olması sebebi ile olası bir tehlike olmaması için ilçe genelinde kırmızı alarm verdi. Bizde halkımız ile mahallemiz sınırlarında bulunan ormanlık arazilerde gece boyu gezdik. Ve olası kundaklama veya herhangi bir yangın ihtimaline karşı teyakkuzda bulunuyoruz. İnşallah ülkemizin bir çok noktasında devam eden orman yangınları bir an önce kontrol altına alınır ve rahat bir nefes alırız” ifadelerinde bulundu. Haber-Foto/ Hakan AYKIRI

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.