Son Dakika

Taşan “Yeter Ki; Yat Çekek Yeri Olsun”

Taşan “Yeter Ki;  Yat Çekek Yeri Olsun”

Fethiye’de yeni faaliyete geçen Fethiye Yat İşletmecileri Derneğinin basın tanıtım toplantısında Fethiye’nin geleceği ve yat turizmi için çok önemli bir konu olan Yat Çekek yeri meselesi konuşuldu.  16 yıldır Fethiye’de yat çekek yeri yapılması için mücadele eden yat turizmcileri ile tekneciler devletten ve hükümetten yapımın başlaması için onay ve karar bekliyor. Uzun yıllardır Karaot’ta yapılması düşünülen yat çekek yeri ile ilgili mücadele eden Feyider başkanı Bülent Taşan; neresi olursa olsun yeter ki;  yat çekek yeri olsun, dedi.

Basın mensuplarının sorması üzerine FEYİDERT başkanı Bülent taşan yat ve çekek yeri hakkında bilgi verdi. Bülent Taşan açıklamasında “Yat çekek yeri konusu 16 yıldır Fethiye’de sürmekte olan bir konudur. Herkesin bu konuyla yakından ve uzaktan mutlaka alakası var. Yat çekek yeri Fethiye’nin olmazsa olmazı. Biz yat işletmecileri olarak gereken tüm çalışmaları yapacağız. Biz yat çekek yeri ile ilgili yaptığımız tüm işlemleri Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Kültür Varlıkları Koruma Müdürlüğünün istekleri doğrultusunda gerçekleştirdik. Hiçbir şahsi harekette bulunmadık. Yaptığımız her harekette 13 tane kurumun onayını aldık. Olumlu Çet raporumuzu aldık. İmar planlarımızı hazırladık. Olumlu çet’imizi alırken 1/25 binlik haritamızı onaylattık. Kıyı kenar çizgisini ve hali hazır haritaları onaylattık” dedi…

“Bu Konuda Hiçbir İlerleme Kaydedemedik”                                                                                        

Konuşmasına devam eden Taşan “ Ama 16 sene sonra geldiğimiz noktada; kimse sen bunu yapamazsın demiyor. Bizim müracaatımız reddedilmiyor. Geri çevrilmiyor. Herkes bir beklenti içersinde; beklemede… Bekliyoruz ve aklı selim galip gelecektir, diyoruz. Biz dernek ve kooperatif olarak iddia etmiyoruz; yat çekek yeri mutlaka burada olsun diye…hayır; kamunun bize gösterdiği yerde çalışma yaptık. Maddi ve manevi harcamalarda bulunduk. Biz bunları bir kalemde sileriz ama yat çekek yeri Fethiye’nin olmazsa olmazıdır. Nedeni; Fethiye’de yat turizmi var ise yat çekek yeri mutlaka olmalıdır. Nerede olursa olsun. Biz dedik ki Karagözlerde kişilerin arazileri var. Buradaki imar planınızı değiştirelim. Burayı rehabilite edelim, dedik. Daha söz bitmeden karşı çıkıldı. Burada hareket edemedik. Bu konuda hiçbir ilerleme kaydedemedik. Önerdikleri yer Karaot’tu ve Karaot üzerinde çalıştık. Biz diyoruz ki; bize nereyi gösterirse gösterilsin ama mutlaka bir yer gösterilsin. Biz burada yat çekek yerimizi sonuçlandıralım. Fethiye’ye yakışır üretim, bakım ve onarım yapan bir yat çekek yeri kazandıralım. Karagözler’deki malum yer bize yakışmıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Fethiye’de kabul etmesin yeni bir yeri hep beraber kuralım diyoruz” dedi.

Haber/Foto Gülyüz Yurdagül Sırt

bulent-tasan_640x480

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.