Yörüklerin Yayla Yolculuğu Başladı

Yörüklerin Yayla Yolculuğu Başladı
Fethiye ve Seydikemer İlçelerinde hayvancılıkla uğraşan Yörüklerin yayla yolculuğu başladı.
Her yıl kış aylarını sahil kesimlerde geçiren Yörüklerin yayla yolculukları başladı. Her sene Mayıs ayının ortası ile birlikte başlayan Yörüklerin yayla göçleri bu yıl havaların iyi olması nedeniyle Nisan ayının sonlarında başladı.
Son günlerinde hava sıcaklığının artması sonucu Fethiye ve Seydikemer ilçesine bağlı köylülerden hayvancılıkla uğraşan Yörüklerin bazıları, havaların ısınmasıyla birlikte küçük ve büyükbaş hayvanlarıyla Seydikemer İlçesinin Girdev ve diğer yaylalarına doğru yola çıktı.
Hayvanların serin havada otlaması gerektiğini belirten Yörükler, “Sıcaklar hayvanlarımızın, beslenme şartları ve yaşam koşullarını olumsuz etkiliyor. Yağış da olmayınca sahilde otlar erken bitti. Yeşil ot ve serin hava için yaylaları tercih ediyoruz.” ifadesini kullandı.
Yörükler, Girdev yaylasına gittiklerini belirterek Yörük kültürünü yaşatıyoruz. Bu bizim yaşam biçimimiz, bu yaşamdan da çok memnunuz.” dedi.
Haber/Foto Hakan Aykırı






