Son Dakika

Boncuklu koyu temizlendi

Boncuklu koyu temizlendi

Fethiye de “Temiz Plaj Temiz Çevre İçin Biz de Varız Projesi” kapsamında Küçük Boncuklu Koyu’nda hükümlülerin katılımıyla çevre temizliği yapıldı Fethiye ilçesinde denetimli serbestlik kapsamındaki 25 hükümlü, 3 saatte Küçük Boncuklu Koyu’nda çevre temizliği yaparak toplanan dağ gibi çöpleri araçlarla gönderildi. Fethiye Kaymakamlığı Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen plaj temizlik çalışması, “Temiz Plaj Temiz Çevre İçin Biz de Varız Projesi” kapsamında yapılıyor. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ın katıldığı çevre temizliği projesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “projenin toplumda çevre bilincini oluşturmak amacıyla başlatıldığını her köşesi ayrı bir güzelliğe sahip ilçede herkesin çevreye karşı hassas davranmasını gerektiğini vurguladı.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ise Fethiye’nin yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın en güzel yerlerinden birisi olduğuna dikkati çekti. Bu değerleri gelecekte çocuklarına bırakacaklarını vurgulayan Yılmaz, “Bizim bu yerleri kullanırken son derece dikkatli olmamız gerekli. Bu alanlarda maalesef insanımız biraz duyarsız davranıyor. Vatandaşlarımız geldiğinde çöplerini götürmüyor. Çöpler zamanla birikerek çok çirkin bir görüntü oluyor. Çevreye atılan çöplerin birçoğunun plastik malzemeden oluştuğunu, bunların da doğada kaybolmasının binlerce yıl aldığını hatırlattı. Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü kapsamındaki bazı hükümlülerin projeye dahil edildiğini bildiren Yılmaz, şöyle konuştu: “Şu alanı biraz temizleyebilirsek, bu belki toplumumuza da örnek olur. Bundan sonra daha temiz davranırlar. Bu çalışma süreklilik arz eden bir çalışma. 4 etaptan oluşan temizlik çalışmasını bugün başlattık. İlerleyen günlerde farklı yerlerde devam edeceğiz.”ifadelerini kullandı.

Haber/Foto: Erkan İLİK

Boncuklu Koyu  (1)_640x427 Boncuklu Koyu  (2)_640x427 Boncuklu Koyu  (3)_640x427 Boncuklu Koyu  (4)_640x427 Boncuklu Koyu  (5)_640x427 Boncuklu Koyu  (6)_640x427 Boncuklu Koyu  (7)_640x427

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.