MuğlaSon Dakika

Alzheimer Hastası Yanarak Hayatını Kaybetti

77 Yaşındaki Alzheimer Hastası Yanarak Hayatını Kaybetti

Fethiye’de bir evinde çıkan yangında 77 yaşındaki Alzheimer hastası İsmet Çakıcı yanarak hayatını kaybetti.  Edinilen bilgiye göre, Yangın Yakacık Mahallesi’nde İsmet Çakıcı’ya (77) ait 2 katlı evde gece yarısında buzdolabındaki elektrik kaçağı nedeniyle yangın çıktı. Alt bölümü ahır olarak kullanılan ev kullanılamaz hale geldi. Çakıcı’nın kızı Aynur Aydilek yattığı sırada babasının kaldığı odadan bir ses geldiğini duydu. Aydilek odanın kapısını açtığında içerinin yandığını gördü. Diğer oda da yatan oğlu ve yaşlı annesini uyandırıp kapı camı kırıp kendilerini dışarıya zorla atarak yanmaktan son anda kurtuldular.  Komşularından yardım isteyen ev sakinleri, evin yandığını gören komşuları, itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede büyüyen yangına Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Fethiye ve Seydikemer Grup amirliği ekipleri yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerce yaklaşık 2 saate güçlükle söndürülen yangında evden çıkamayan Alzheimer hastası İsmet Çakıcı hayatını kaybettiği ve evi alt katında bulunan ahırda 23 adet keçi telef oldu.

Soğutma çalışmaları ardından eve giren Jandarma yaptığı incelemelerde Çakıcı’nın cesedini yattığı oda buldu. Evden çıkarılmasının ardından cenaze aracına alınan Çakıcının cesedi Fethiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

BABAM ÖLDÜ BİZLERDE KIŞ GÜNÜ SOKAKTA KALDIK

Çakıcının kızı Aynur Aydilek, “yangını fark ettiklerinde kendilerinin hiçbir şey yapamadık. Kendimiz dışarıya zor çıktıklarını söyledi. Aydilek, dumandan etkilendiklerini ve kendileri de yanmaktan son anda kurtulduk dedi. Kapının kilidini bulamadım. Camı kırarak dışarıya çıktık. Yangına babamı kaybettim evin altında bulunan ahırda 23 keçinin de yanarak telef oldu kendimiz de kış günü dışarıda kaldık diye” konuştu.

Yakacık Mahalle muhtarı Bayram Karataş; Çok acı bir olay. Gece yarısı çıkan bir yangın İtfaiye ye haber verdik. İtfaiyenin hız müdahale etmeseydi diğer evlerde yanacaktı diyen Karataş; Hayatını kaybeden kişi yaşlıydı birazda rahatsızdı. Ayrı bir oda yatıyormuş. Onun bulundu oda da başlıyor yangın eşi ve çocukları ayrı bir oda da yatıyormuş. Çocukları yangının farkına varıyorlar fakat oda yanmaya başlamış. Ne yazık ki kurtaramadık diyen Karataş, evsiz kalan aileye yardım için ilgili kurumlara başvuracaklarını bildirdi.

Haber/Foto Hakan Aykırı

77 YAŞINDAKİ ALZAYMIR HASTASI EVİNDE YANARAK ÖLDÜ (3)_640x480

77 YAŞINDAKİ ALZAYMIR HASTASI EVİNDE YANARAK ÖLDÜ (4)_640x427

77 YAŞINDAKİ ALZAYMIR HASTASI EVİNDE YANARAK ÖLDÜ (6)_640x427

77 YAŞINDAKİ ALZAYMIR HASTASI EVİNDE YANARAK ÖLDÜ (9)_640x427

77 YAŞINDAKİ ALZAYMIR HASTASI EVİNDE YANARAK ÖLDÜ (10)_320x480

77 YAŞINDAKİ ALZAYMIR HASTASI EVİNDE YANARAK ÖLDÜ (13)_640x480

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.