MuğlaSiyasetSon DakikaVideo

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ AÇILDI

Fethiye’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yapımı tamamlanan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleşti. Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya yaptı. Türkiye genelinde 32. Engelsiz Yaşam Merkezi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın da katılımıyla Fethiye’de törenle açıldı. Engelli vatandaşların eğitimden spora, tiyatro salonundan, çocuklar için oyun oynayabilecekleri odaların bulunduğu Engelsiz Yaşam Merkezi Fethiye’de törenle hizmete başladı. On bin metrekarelik alanda yapılan Engelsiz Yaşam Merkezi Türkiye genelindeki 32. Merkez olduğu öğrenildi. Çatalarık Mahallesinde yapılan Engelsiz Yaşam Merkezinin açılış törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, Kaymakam Ekrem Çalık, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören alanında davul zurna eşliğinde karşılanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Fethiye’liler tarafından yoğun sevgi seli ile karşılandı. Törende açılış konuşmasını yapan Muğla Milletvekili Hasan Özyer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın özellikle Seydikemer ve Fethiye İlçelerinde yapılacak olan işlerde büyük ilgi ve fedakarlık gösterdiğini söyledi. AK Parti iktidarının 14 yıllık döneminde Türkiye’nin yüzde 6 büyüdüğünü söyleyen Milletvekili Hasan Özyer, “Cumhuriyet’in kurma ilkeleri demokratik, laik, sosyal hukuk devleti. Sosyal devletin gereği olarak sosyal barışımızı sağlayan, sosyal yardım konularında tarihinin en etkin dönemini yaşıyoruz. Bugün evde bakım, yaşlıya bakım, yetiştirme yurtları huzur evleri, engelsiz yaşam merkezleri Türkiye’nin her yerinde insanımıza hizmet veriyor. Tabi ki bunun en büyük sebebi kalkınmayla mümkündür. Eğer Türkiye ekonomik olarak kalkınmayı gerçekleştirmeseydi sosyal devlet ilkesini bu derece başarı sağlaması mümkün değildi. Onun için Türkiye kalkınma yolunda mutlaka hedefe doğru gitmek zorunda. İşte en son 14 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye ortalama yüzde 6 büyüdü. Bugün her yıl nüfusumuz ortalama 1 milyon’un üzerinde artıyor. Bu 1 milyon insanımıza iş imkanı sağlamamız lazım. Bu da belli bir büyümeyi yakalamakla mümkün. Türkiye ne zaman büyür Cumhuriyet tarihinde her zaman tek başına iktidarlar döneminde büyüdü. Koalisyonlar döneminde ise ya duraksadı ya da krizler yaşadı. Onun için değerli hemşerilerim, önümüzde bir referandum var. Bu referandumda da Türkiye’nin yoluna devam edebilmesi için, kazanımlarını devam ettirebilmesi için  güçlü hükümetlere, güçlü meclislere ihtiyacı var. Onun için bir sistem değişikliği şart. İşte en son yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişimini biliyorsunuz. Eğer Türkiye son yıllarını yaşamış olduğu 15 temmuz dahil, terörle mücadele dahil güçlü hükümetler olmasaydı, bunlarda bu kadar başarılı çıkmamız mümkün olmazdı. Her zaman Türk milleti kendi kaderini başarıyla temsil etmiştir. Çanakkale’de Kurtuluş savaşında olduğu gibi. Bundan sonra da bu ülke geleceğine bağımsızlığına sahip çıkacaktır. Çünkü Türk insanın birlik ve bağlılığı vatan sevgisi her şeyin üstündedir. Bugün son yıllarda görüyoruz. Dünya bu bölgeyi sömürebilmek için bizi terör örgütüyle terbiye etmek bizi zayıflatmak istiyor. Ama şundan hiçbir şüpheniz olmasın, Türkiye güçlü bir ülke bu millet güçlü bir millet her türlü terörün hakkından geleceğinden hiçbir endişeniz olmasın. Yeter ki biz birlik ve beraberlik içinde olalım, yeter ki biz güçlü iktidarla yolumuza devam edelim. Yeni sistem değişikliği olması gereken bir sistem değişikliğidir. Türkiye bu kazanımlarını kaybetmemesi lazım. Yine burada kararı verecek olan milletimizdir. Tabi ki muhalefet partileri değişik şekiller de kampanyalar yürütüyorlar” ifadelerini kullandı.

Fethiye’de, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yapımı tamamlanan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise , “Artık devlette millet el ele. Engelli kardeşlerimizin önündeki her engeli kaldırmak için sizlerle birlikte el ele çalışıyoruz. Bu mücadelede ailelerimizi yalnız bırakmadık bundan sonrada bırakmayacağız” dedi. Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışında konuşan Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda’da yaşadığı acı olayda Muğla’dan aldığı destek mesajları nedeniyle vatandaşlara teşekkür etti. Bakan Kaya; “Biz sizden aldığımız güçle dik durduk. Milletimize yakışan duruş sergiledik” dedi. Engellilerimizin yaşam kalitesini arttırmak, engelleri birlikte aşmak için çok büyük bir gayretle çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Bakan Kaya, ülke genelinde 31 engelsiz yaşam merkeziyle engelli kardeşlerimize hizmet verildiğini söyledi.

Fethiye’de açılışı gerçekleştirilen Engelsiz Yaşam Merkeziyle sayının 32’ye yükseldiğini belirten Kaya,  inşaatı tamamlanan ve halen yapımı devam eden 13 engelsiz yaşam merkezinin hizmete girmesiyle de sayının 45 olacağını kaydetti. “Engelli kardeşlerimizin ihtiyaç durumlarına göre bu hizmetimizi tüm illerimizde yaygın hale getirmek hedefimiz” diyen Bakan Kaya şöyle konuştu: “Eski Türkiye’de 45 engellimize bir bakım elemanı düşüyordu. Bugün 6 engellimize 1 bakım elemanı düşüyor. Engelli kardeşlerimize yönelik hizmetlerde hem fiziki imkanlarımızı iyileştirdik hem de bakım hizmetlerinde uzman personel dönemini başlattık. Engellilerimiz için evde bakım hizmetlerini yaygınlaştırdık. Bugün tam 482 bin vatandaşımıza evde bakım desteği veriyoruz.”

Kaya; “Artık devlette millet el ele. Engelli kardeşlerimizin önündeki her engeli kaldırmak için sizlerle birlikte el ele çalışıyoruz. Bu mücadelede ailelerimizi yalnız bırakmadık bundan sonrada bırakmayacağız. Gerek bedensel ve gerekse de zihinsel engelliler kardeşlerimizin ailelerinin her zaman yanında olmayı devam edeceğiz. Fedakarlık ve özveri isteyen bu çalışmalar elbette gönüllülük istiyor, sevgi istiyor, fedakârlık istiyor. Sevgi olmadan insana hizmet olmuyor. Bizler bu sevgiyle engellilerimizle birlikte neler yapabileceğimizi açılan engelsiz yaşam merkezlerimizde bir kez daha ortaya koyuyoruz. Her engelli kardeşimizin engel durumuna göre bakım modeli geliştirdik. Günümüzün ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak yeni bir vizyon ve anlayışla hizmeti engelli kardeşlerimizin ayağına getiriyoruz. Biz engelli kardeşlerimizin sorunlarını ortadan kaldırmakta Allah’ın izniyle kararlıyız. Bunu sizlerle birlikte başaracağız. Engelli olmak bir küsur değil, asıl engel insanların kafalarında ördükleri duvarlar. Biz aşılması imkansız gözüken bu duvarları da tek tek yıkmaya kararlıyız. Biz engelsiz bir Türkiye yaratmaya çalışırken önümüze türlü türlü engeller çıkardılar, türlü türlü tuzaklar kurdular. Türkiye ne zaman büyük bir sıçrama yapmaya kalksa, devlet ne zaman milletiyle bütünleşmek istese önümüze engeller çıkarttılar. Bu anlamda milletimizin için 14 Temmuz tam anlamıyla bir milat olmuştur” diye konuştu.

Haber/Foto Hakan Aykırı

IMG_9464_640x427  IMG_9477_640x427 IMG_9482_640x427   IMG_9506_640x427 IMG_9515_640x427

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.