Son Dakika

Fethiye Rusya Pazarına Açılıyor

Fethiye Rusya Pazarına Açılıyor

Dünyanın en büyük Turizm Fuarları arasında bulunan Moskova Turizm Fuarının 18- 21 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleşti.

Güney Ege Kalkınma Ajansının stant temin ettiği fuarda ilçemizi tanıtımını Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası gerçekleştirdi. İlçemizin tanıtımı için hazırlanan materyallerin dağıtıldığı fuarda Fethiye standı yoğun ilgi gördü.

Dünyanın en büyük Turizm Fuarları arasında bulunan Moskova Turizm Fuarı 18- 21 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleşti. Bölgemiz için önemli bir konuma sahip olan fuarda ilçemiz, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan organizasyonla tanıtıldı.

Güney Ege kalkınma Ajansı tarafından tahsis edilen stantta, İlçemizle birlikte Marmaris, Bodrum, Kuşadası, Pamukkale ve Didim yer aldı. Fuarda tanıtım çalışmalarını yürüten Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Özütok, Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Bakırcı ve 9 Nolu Oto Kiralama ve Seyahat Acenteler Meslek Komitesi Başkanı Ertuğrul Gürkan, hazırlanan promosyon malzemelerini dağıtarak ziyaretçilere bölgemiz hakkında bilgi verdiler. İlçemizin tanıtımının en iyi şekilde yapılması için çaba sarf eden FTSO yöneticileri, fuarda yabancı acentelerle ilişki kurarak Fethiyeli acentelerle bağ kurmaları için çaba sarf ettiler.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Özütok ve 9 Nolu Oto Kiralama ve Seyahat Acenteler Meslek Komitesi Başkanı Ertuğrul Gürkan düzenledikleri basın toplantısında fuarlar ile ilgili bilgi verdiler.

Toplantıda, Rus acentelerin Fethiye’de Rusça hizmet verebilecek acente arayışı içinde olduklarını dile getiren Günay Özütok, “Rusların büyük çoğunluğu İngilizce bilmiyor. Rusçanın dışında dil bilmeyen sayısı oldukça fazla. Bu nedenle acenteler Rusça bilen ve Rusça hizmet veren acente arayışındalar.

Güney Ege Kalkınma Ajansının kiraladığı stantta İlçemizle birlikte Marmaris, Bodrum, Kuşadası, Pamukkale ve Didim vardı. Stantta en fazla ilginin ilçemize olduğunu söylemek istiyoruz. Hiç broşürümüz kalmadı. Antalya’ya yakın olmamızın da bunda etkili olduğunu düşünüyorum. Orada ciddi bir Pazar var. bu Pazar mutlaka Fethiye’ye çekilebilir. Kendimizi iyi tanıtırsak gelecek sene yapılacak fuar için şimdiden iyi hazırlanırsak bize dönüşü iyi olacaktır. Türkiye standı Antalya standı gibiydi ve ciddi ilgi gördü. Antalya, Rusya pazarını biliyor, ilgi gösteriyor oradan da payını alıyor” dedi.

Rus pazarına ciddi ilgi gösterilmesi gerektiğini belirten Özütok, “15 Milyon insan yaşıyor. Bunlardan 2 milyon kişisi yıllık 1 milyon doların üzerinde kazanıyor. Biz anca ortanın altına hitap edebiliyoruz. Buraya orta ve üst gelir gurubuna dahil olan turist gelmiyor. Şimdiye kadar biz Fethiye olarak Rus pazarına çok ilgi göstermedik. Fethiye olarak Rus turistleri mercek altına almalı ve onları ilçemize getirmenin koşullarını yaratmalıyız. İlçemiz doğal güzellik ve turistik imkânlar açısından çok zengin ve Rusya’ya çok yakınız” dedi.

Rusya’da tatil ve alış veriş konularında kadınların ciddi ağırlığının olduğunu belirten Özütok, “Kadınların ilgisini çekecek tanıtım materyalleri ve promosyonlar düşünülmeli. Rusların tatile çıkacaklarında görmek istedikleri kriterler ve özellikler belirlenmeli. Bunun için profesyonel destek alınmalı” diye konuştu.

Ertuğrul Gürkan ise dağıtılan materyallerin yetersiz kaldığını belirterek Ruslara özgü broşür ve promosyon çalışmasının yapılması gerektiğini dile getirdi. Özellikle Rusların buraya gelmeden kontak kurabilecekleri web sayfasına ihtiyaç duyulduğunu, Fethiye’de aylara göre hava ve deniz suyu sıcaklığını bilmek istediklerini belirten Gürkan, Rusların yoğun olarak kullandığı traveltips adlı siteye otelcilerin üye olmasının büyük avantaj sağlayacağını dile getirdi.  Fuarda GEKA Standının kenarda kalmasına karşı İlçemiz standının ciddi ilgi gördüğünü belirten Gürkan “Çok büyük bir ilgi gördük.  Fuarın ikinci gününde Rusça, dördüncü gününde de elimizde hiç katalog kalmamıştı. Türkiye standındaki Fethiye temsilcisi arkadaşlarla görüştüm ve onlardan katalog aldık. Bu bölgeye kolaylıkla çekebileceğimiz bir potansiyel var. Fethiye bir Antalya, Alanya, Bodrum, Marmaris gibi Rusya’da isim yapamamış. Fethiye dediğimiz zaman Yunanistan sanarak gelenler oldu. Fethiye olarak en büyük avantajımız; Bodrum ve Marmaris’in kalabalık yapılaşmasından sıkılan, otelden çıktığında yürüyüş yapacak ormanlık alan isteyen çok fazla ziyaretçi vardı. Onlar için Fethiye iyi bir fikir oldu” diye konuştu.

(Haber Hakan Çelikdemir)

Fethiye Rusya Pazarına Açılıyor (1)_640x425 Fethiye Rusya Pazarına Açılıyor (2)_640x426 Fethiye Rusya Pazarına Açılıyor (3)_640x426 Fethiye Rusya Pazarına Açılıyor (4)_640x426

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.