Son Dakika

Özel Nursel Özdemir Öğrencileri Temsili Askerlik Yaptılar…

 

Özel Nursel Özdemir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören askerlik çağına gelmiş 12 öğrenci Muğla il jandarma alay komutanlığında bir günlük isteğe bağlı temsili askerlik yaparak terhis belgelerini aldılar. Oldukça duygusal bir ortam oluştu.

Muğla valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER ve diğer protokolün hazır bulunduğu bir tören oldu. Muğla valisi engelli öğrencilerle yakından ilgilendi, tekerlekli sandalyelerini kullandı.

Jandarma Genel Komutanlığının 175. Kuruluş yıldönümü ve 10-16 Mayıs engelliler haftası kapsamında temsili askerlik uygulaması‘’ düzenlenen törenle Muğla il jandarma alay komutanlığında yapıldı. Muğla’nın değişik yerlerinden öğrenciler de bu uygulamaya katıldılar.

Bir günlük askerlik süresince aileler oldukça duygulandılar ve gözyaşlarını tutamadılar. Kurumun halkla ilişkiler sorumlusu Filiz HAMMAL ‘’ süresi kısa gibi gözükebilir ancak yaptıkları işler diğer askerlerin yaptıkları ile aynı, uğurlandılar, eğitim yaptılar, törene katıldılar, karavanadan yemek yediler, terhis belgelerini aldılar. Görevli askerlerin engelli öğrencilerle ilgilenmeleri çok etkileyiciydi. Eğitimler sırasında kısa sürede engelli öğrencilerin hareketleri yapması takdire şayandı. ’dedi. Toplu fotoğraf çekimlerinin ardından bayrak üstünde and içtiler ve tezkerelerini aldılar.  (FG)Özel Nursel Özdemir Öğrencileri Temsili Askerlik Yaptılar… (1)_270x480 Özel Nursel Özdemir Öğrencileri Temsili Askerlik Yaptılar… (2)_270x480 Özel Nursel Özdemir Öğrencileri Temsili Askerlik Yaptılar… (3)_640x360 Özel Nursel Özdemir Öğrencileri Temsili Askerlik Yaptılar… (4)_640x360 Özel Nursel Özdemir Öğrencileri Temsili Askerlik Yaptılar… (5)_640x480

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi daha iyi görüntülemek için reklam engelleyicinizi kapatın.